Королевська пропонує звільняти керівництво за затримку зарплат

П'ятниця, 18 січня 2013, 12:00

Міністр соціальної політики Наталія Королевська виступає за звільнення керівників підприємств, які не забезпечують своєчасну виплату зарплат.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

"Вважаю, що наша комісія повинна підвищити рівень вимог до всіх відповідальним особам з погашення поточної заборгованості та її недопущенню надалі. Ми будемо ініціювати ухвалення рішення про звільнення керівників, які не забезпечують своєчасні виплати заробітної плати", - заявила Королевська.

Вона зазначила, що відповідальність за недопущення та погашення заборгованості по зарплаті несуть відповідно центральні та місцеві органи влади, керівники підприємств, установ і організацій.

Реклама:

Також міністр звернула увагу на те, що при зменшенні загальної заборгованості по заробітній платі в 2012 році, на державних підприємствах вона росте.

"Сьогодні 55% становить заборгованість працівникам підприємств, які перебувають у сфері управління центральних органів виконавчої влади. Ми не можемо продовжувати просто спостерігати за такою ситуацією", - сказала Королевська.

Тому, за словами міністра, контроль за підприємствами, які мають заборгованість з виплати зарплати, буде жорсткіше, ніж раніше.

За її дорученням, до наступного засідання комісії, яке відбудеться в лютому, повинен бути представлений покроковий план вирішення питання щодо заборгованості для кожного регіону.

Також буде створено перелік підприємств, що мають заборгованість понад 3 місяці, і організацій, на яких утворилася заборгованість вже в січні цього року.

"Останні будуть запрошені на наступне засідання комісії", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, на початку січня прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Королевській впровадити щотижневий моніторинг виплат зарплат та соціальної допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!