Фондовий ринок України торгуватиме іноземними акціями

П'ятниця, 18 січня 2013, 09:03

Місцевий фондовий ринок може поповнитися акціями іноземних емітентів, активи яких розміщені в Україні.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як пише видання, в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку повідомили про реєстрацію в Мін'юсті порядку, який фактично дозволяє місцевим торговцям цінними паперами укладати угоди з акціями і облігаціями нерезидентів або їх депозитарними розписками.

"Вперше у українських фондових компаній з'явилася можливість купувати і продавати цінні папери іноземних емітентів", - заявив тимчасово виконуючий обов'язки глави НКЦБФР Анатолій Амелін.

Реклама:

Згідно з інформацією, для того щоб завести акції на український ринок, їх емітент повинен буде подати відповідну заявку в комісію із зазначенням кількості цінних паперів, які претендують на допуск, та їх номінальної вартості. На розгляд заяви регулятору відводиться 30 днів.

За цей час власник акцій (емітент або торговець) повинен буде отримати валютну ліцензію Нацбанку, після чого через систему кореспондентських відносин депозитаріїв цінні папери нерезидента будуть заведені в Україну.

Емітента повідомлять про позитивному чи негативному вирішенні НКЦБФР протягом трьох днів. Торгівля ними стане можливою вже на наступний день після публікації рішення в офіційному виданні комісії, пише видання.

Як зазначається, документ був розроблений з метою повернення в країну частини акцій іноземних емітентів, основні активи яких перебувають в Україні.

Тільки в Польщі котирується 12 таких емітентів. Пілотний проект виведення на українську біржу мав відбутися з акціями MHP SA (Миронівський хлібопродукт), які знаходяться у лістингу Лондонської фондової біржі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: