"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Регулятор каже, що цінні папери іноземців прийдуть в Україну

Четвер, 17 січня 2013, 16:04

Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України пройшло процедуру держреєстрації.

Таким чином тепер можна говорити про можливість обігу на вітчизняному ринку даних цінних паперів і розширення інструментальної складової українського фондового ринку, йдеться у повідомленні Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

"Значення даного документа полягає у можливості інтеграції України до міжнародних ринків капіталу, що є запорукою для розвитку інвестиційного ринку. Важливість новації полягає у тому, що в українських фондових компаній з’явилась можливість купувати та продавати цінні папери іноземних емітентів", - сказано у повідомленні.

За даними комісії, наразі НКЦПФР та НБУ працюють над врегулюванням питання валютного законодавства.

Реклама:

Документом передбачено, що його дія поширюється на акції й боргові цінні папери іноземних емітентів і депозитарні розписки щодо таких цінних паперів.

Також у положенні прописані умови та перелік документів, які повинні бути надані іноземним емітентом для отримання такого допуску.

"Важливо зауважити, що це повинні бути саме цінні папери, емітовані компаніями, що мають активи в Україні, і, будучи допущеними на вітчизняний фондовий ринок, вони будуть знаходитися в обігу на українських фондових біржах. Ініціатором такого обігу повинен виступати сам емітент", - повідомили у відомстві.

Документ передбачає обіг на українських біржах винятково цінних паперів, раніше розміщених за межами України, які зараз перебувають в обігу на закордонних фондових біржах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: