Янукович вимагає поліпшити позиції в рейтингу Всесвітнього банку

Четвер, 17 січня 2013, 15:02

Україна повинна провести роботу по дерегуляції та спрощення видачі дозвільних документів з тим, щоб в рейтингу легкості ведення бізнесу ВБ увійти в топ-100 країн.

Про це заявив президент Віктор Янукович на засіданні Комітету економічних реформ, передає "Інтерфакс-Україна".

"У минулому році в рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку Україна поліпшила свої позиції на 15 пунктів, посівши 137-е місце, але я переконаний в тому, що ми могли б спрацювати набагато краще. Наступного року Україна має увійти у першу сотню країн за легкістю ведення бізнесу. Таке завдання", - сказав Янукович.

Президент підкреслив, що Україні необхідно спростити дозвільні процедури у сфері будівництва та впровадити європейську модель контролю з безпеки та якості харчових продуктів.

Реклама:

"Електронна реєстрація для бізнесу через інтернет має стати дійсно зручною та незатратною, а підприємці-фізособи повинні нарешті отримати право за заявницьким принципом", - підкреслив президент.

Він також зазначив, що Україні необхідно приділити особливу увагу роботі контролюючих органів.

За словами президента, кількість контролюючих органів в Україні має бути скорочено, як і перевірки бізнесу там, де вони не потрібні.

"Підприємці повинні дійсно відчути зниження тиску з боку держави", - сказав Янукович, додавши, що кількість планових перевірок та інспекцій також має бути істотно скорочено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!