"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Богатирьова хоче закупити більше тисячі "швидких"

Четвер, 17 січня 2013, 15:03

Міністерство охорони здоров'я планує закупити 1,2 тис автомобілів екстреної медичної допомоги.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов на прес-конференції 17 cічня в Києві, передає "Інтерфакс-України".

"На 2013 рік ми запропонували придбати 1,2 тис автомобілів для всієї держави, що б це надало можливість оновити автомобільний парк. Але це не замінить його повністю, тому що він зношений на 70-75%", - сказав він.

Заступник міністра зазначив, що автомобілів екстреної медичної допомоги Україні потрібно набагато більше.

Реклама:

У 2012 році для пілотних регіонів було закуплено 286 карет швидкої медичної допомоги на суму 200 млн гривень.

У МОЗ також повідомили, що відомство підготувало документальне обґрунтування необхідності закупівлі таких автомобілів для виділення коштів на це Мінфіном.

Як відомо, за часів уряду Юлії Тимошенко у вересні 2009 року був підписаний договір на поставку автомобілів Opel Combo типу "В", які потім передавали на використання до сільської місцевості.

Пізніше представники чинної влади і Генпрокуратура заявляли, що за технічними характеристиками куплені авто не підходять для медичних цілей.

27 січня 2011 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо незаконної закупівлі спеціалізованих медичних автомобілів Opel Combo.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: