"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова схвалили законопроект для протидії відтоку грошей у "офшори"

Четвер, 17 січня 2013, 12:24

Кабмін схвалив законопроект про внесення змін до Податкового кодексу в частині контролю за трансфертним ціноутворенням.

Про це йдеться в повідомленні Міндоходів, опублікованому на сайті відомства.

Як повідомляється, законопроект був розроблений ДПС спільно з аудиторською компанією PriceWaterhouseCoopers з урахуванням кращого міжнародного досвіду в цій сфері.

"Документ був публічно представлений у грудні 2012 року представникам великого бізнесу, а також національним та іноземним інвесторам. Потім протягом місяця він активно обговорювався в ділових колах", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як стверджують в Міндоходів, всі побажання платників податків, що не суперечать інтересам держави, були враховані у фінальній версії законопроекту.

"Ми провели дуже серйозну роботу і продемонстрували приклад нового формату роботи влади та бізнесу. Ми досягли розуміння по термінах впровадження ініціативи і за способами адміністрування з представниками бізнесу, чия діяльність безпосередньо пов'язана зі сферою застосування законопроекту", - цитує прес-служба главу Міндоходів Олександра Клименка.

За словами міністра, були узгоджені всі технічні нюанси.

"Головне, ми отримали повну підтримку бізнесу в необхідності впровадження механізму трансфертного ціноутворення", - заявив Клименко.

За його словами, імплементація національних стандартів трансфертного ціноутворення - один з найважливіших аспектів економічної політики держави.

"Це принципово з точки зору соціальної справедливості: податки повинні бути сплачені там, де розміщені виробничі потужності і створюється основний дохід", - впевнений міністр.

Нагадаємо, Клименко раніше заявив, що ДПС спільно з Нацбанком будуть створювати перешкоди для незаконного виведення в офшори і країни з пільговим оподаткуванням до 10 млрд доларів щорічно.

Як повідомлялося, Кіпр залишається головною країною-інвестором України, обсяг інвестицій якої становить 14,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: