"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" пообіцяла фінансове "покращення" працівникам

Четвер, 17 січня 2013, 10:32

"Укрзалізниця" і Мінінфраструктури готові підняти в цьому році зарплату залізничникам на 15,8%.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

"Проект фінансового плану залізниць України на 2013 рік передбачає поквартальне підвищення годинних тарифних ставок і посадових окладів (з 1 квітня, 1 липня і 1 жовтня) на 5% кожного разу, пише видання.

"Загалом за рік зростання складе 15,8%, зростання середньомісячної заробітної плати заплановано на рівні 14%, при цьому рівень заробітної плати передбачається в розмірі 4,322 тис гривень", - заявили у прес-службі "Укрзалізниці".

Реклама:

Слід зазначити, що в 2011 році зростання середньомісячної зарплати склало близько 17%, в 2012 році - 14,4%.

"Основні макропоказники на плановий рік, які затверджені постановою Кабміну, передбачають зростання середньомісячної заробітної плати номінальної, скоригованої на індекс споживчих цін лише на 3,3%", - пояснюють в УЗ.

У профспілці залізничників і транспортних будівельників України поки не коментують пропозицію представників "Укрзалізниці". Там пообіцяли її проаналізувати і повернутися до консультацій з керівництвом монополії.

Нагадаємо, 16 січня представники профспілкових організацій залізничників вийшли на мітинг з вимогою підвищити годинні тарифні ставки і посадові оклади працівників залізничного транспорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!