Пасажирам "АероСвіту" радять вибивати компенсації через суд

Середа, 16 січня 2013, 13:29

Держспоживзахист рекомендує громадянам, які постраждали внаслідок затримки чи скасування рейсів компанії "АероСвіт", добиватися компенсацій у судах.

Про це сказав голова Держспоживзахисту Сергій Орєхов на брифінгу, пишуть "Українські новини".

"Компенсації пасажири можуть отримати через суд. Існує ще й моральну шкоду. Суми дуже серйозні по моральної шкоди", - сказав Орєхов.

Він зазначив, що набув чинності в середині 2012 року закон про повітряні перевезення передбачає значні суми компенсації за порушення прав пасажирів та надання неякісних послуг.

Реклама:

Зокрема, за його словами, сума компенсації становить 250-350 євро на добу.

Він також зазначив, що на початку 2012 року інспекція з захисту прав споживачів, що працювала в структурі держстандарту, вирішила оштрафувати "АероСвіт" на 128 мільйонів гривень за неякісне надання послуг пасажирам.

Після ряду етапів розгляду справи в суді з ініціативи "АероСвіту" справу було припинено у зв'язку з реорганізацією держстандартів.

Зараз, за ​​словами Орєхова, якістю надання послуг пасажирам займається інспекція, створена при Міністерстві інфраструктури.

Як відомо, через затримки та скасування рейсів авіакомпанії "АероСвіт" сотні українців в ряді країн світу не змогли вчасно повернутися в Україну.

Раніше госпсуд Київської області, розглянувши заяву від ПрАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" про банкрутство, почав провадження у справі про банкрутство авіакомпанії.

Як відомо, власники "Донбасаеро" також планують розпочати процедуру банкрутства авіакомпанії

Нагадаємо, авіакомпанії "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа" об'єднані в альянс Українська авіаційна група, яка контролюється групою Приват Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: