У Росії необхідно провести аналіз видатків бюджету - Путін

Середа, 16 січня 2013, 11:45

У Росії необхідно провести комплексний аналіз ефективності бюджетних витрат за участю незалежних експертів.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, передає "Лента.ру".

За його словами, таким чином, в бюджеті можна буде знайти додаткові кошти, які будуть спрямовані на інфраструктурні проекти.

Зараз ефективність витрат бюджету в країні аналізує Рахункова палата - як за конкретними напрямами, так і в цілому по всьому бюджету. Про хід виконання бюджету Рахункова палата повідомляє парламенту щоквартально. Вона також вправі вказувати на порушення у витрачанні коштів і вносити пропозиції по їх усуненню.

Реклама:

За словами Путіна, кошти, які можна буде отримати за результатами аналізу, повинні піти в першу чергу на розвиток доріг та комунальної інфраструктури.

При цьому він звернув увагу на те, що кошти Фонду національного добробуту будуть вкладатися в інфраструктуру лише після створення управляючої структури фонду.

"Створювати її треба, інакше ми просаботуємо це рішення", - додав президент.

Путін заявив про необхідність вкладення коштів ФНБ, де зберігаються гроші від високих цін на нафту, в інфраструктуру в ході послання Федеральним Зборам.

За його словами, на інфраструктуру і вкладення в російські цінні папери можна витратити 100 млрд рублів.

Для порівняння, зараз в ФНБ зберігається 2,7 трлн рублів, в іншому стабілізаційному фонді - Резервному - 1,89 трлн рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: