Рахункова палата каже про затримку розвитку села

Вівторок, 15 січня 2013, 16:26

Розвиток соціальної сфери села затримується.

Про це сказано у звіті Рахункової палати про результати аудиту виконання заходів держпрограми розвитку українського села на період до 2015 року, йдеться у повідомленні відомства.

Згідно із документом, аудитори констатували, що впродовж останніх років в агросекторі спостерігаються тенденції до зростання, зокрема, валової продукції, надходжень до зведеного бюджету від сплати податків і зборів та обсягу залучених інвестицій.

"Однак реалізовані у 2008-2011 роках заходи програми не забезпечили отримання очікуваних результатів, внаслідок чого призупинити негативні тенденції на селі вдалося частково, а розвиток його соціальної сфери затримується", - сказано у повідомленні.

Реклама:

За даними відомства, не вирішеними залишаються питання удосконалення інфраструктури аграрного сектору, забезпечення агропідприємств сільськогосподарською технікою.

"При цьому кошти держбюджету, спрямовані на виконання заходів у 2011 році, використовувались з недотриманням законодавства, що також не сприяло ефективній реалізації цієї цільової програми", - підсумували у Рахунковій палаті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!