У Німеччині сповільнилося економічне зростання

Вівторок, 15 січня 2013, 14:18

Зростання німецької економіки різко сповільнилося між квітнем і червнем 2012 року.

Про це йдеться в даних Федерального статистичного агентства Німеччини, передає ВВС.

Попередні дані, свідчать про те, що в першому кварталі цього року економіка країни зросла на 1,3%, а в другому - всього на 0,1%.

Як зазначається, попередні дані оцінювали економічне зростання Німеччини в першому кварталі 2011 року в 1,5%. При цьому саме з Німеччиною пов'язували надії на подолання економічної кризи в країнах єврозони.

Реклама:

Нові дані не можуть не посилити занепокоєння з приводу стану європейської економіки, особливо на тлі оприлюднених минулого тижня даних про те, що в другому кварталі цього року практично припинилося зростання економіки Франції.

"15 січня мають бути оприлюднені дані про економічне зростання у всіх країнах єврозони. Також на вівторок намічена зустріч в Парижі канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Ніколя Саркозі, на якій вони обговорять шляхи виходу з боргової кризи, що охопила країни.

Лідери Франції та Німеччини разом з Європейським центробанком домагаються від так званих периферійних економік єврозони проведення жорсткого курсу щодо скорочення бюджетних витрат.

Одночасно висловлюються побоювання про те, що заходи щодо скорочення бюджету ще більше сповільнять темпи зростання європейської економіки.

Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард в інтерв'ю газеті Financial Times попередила, що уряди країн єврозони повинні поєднувати заходи зі скорочення бюджетних витрат з кроками щодо зміцнення економічного зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: