"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Panasonic закриває завод з випуску плазмових телевізорів

Понеділок, 14 січня 2013, 09:59

Panasonic закриває один зі своїх найбільших заводів у Китаї, який займався виробництвом плазмових телевізорів.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає CyberSecurity.

У компанії відзначають, що закриття шанхайського заводу виробляється в рамках більш широкої програми реструктуризації компанії, а крім того відображає факт подальшого розвитку компанії на тлі падіння попиту на плазмові технології.

"Компанія поступово відмовляється від плазмових технологій на користь РК і в найближчі кілька років має намір перейти саме на рідкокристалічні продукти", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

На даний момент завод в Шанхаї вже зупинений, а найближчим часом частка Panasonic в цьому заводі буде ліквідована. Раніше цей завод був створений спільно з китайським партнером. Працівники заводу будуть звільнені.

У той же час, в Panasonic говорять, що компанія інвестувала мільярди доларів у виробництво плазми і РК-панелей для телевізорів, зважаючи на це Panasonic в Китаї збереже деякі елементи виробництва для плазмових продуктів в Китаї.

Компанія має намір перенести всі операції пов'язані з плазмовими технологіями на інший завод, розташований в східній китайській провінції Шаньдун, де зараз виробляють РК-телевізори.

Нагадаємо, корпорація Panasonic очікує збитки в 30 разів більше за прогнози аналітиків через додаткові витрати на реструктуризацію бізнесу компанії, а також падіння попиту на телевізори серії Viera.

У поточному фінансовому році, чистий збиток компанії може становити 765 млрд єн або 9,6 млрд доларів. Ще в травні минулого року виробник очікував річний прибуток у розмірі 50 млрд єн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: