Російська "Макфа" купила виробника макаронів в Україні

Понеділок, 14 січня 2013, 09:24

Найбільший виробник макаронних виробів в Росії викупив 76,27% акцій Каланчацького комбінату хлібопродуктів в Херсонській області.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Згідно з повідомленням, 11 січня дозвіл на операцію схвалила федеральна антимонопольна служба РФ.

Як зазначається, один з менеджерів "Макфи" зазначив на правах анонімності, що власники "вже давно вивчали можливість придбання виробничих потужностей в СНД".

Реклама:

Зараз компанія імпортує свою продукцію в Україну з російського заводу. Ще один менеджер уточнив, що операція вже закрита - комбінат був куплений ще в липні 2012 року.

"Макфа" - один з найбільших в Росії виробників макаронних виробів. Випускає борошно, крупи та макарони. Потужності компанії перевищують 180 тис тонн на рік, що становить 20% усього виробництва макаронних виробів у Росії, в тому числі з твердих сортів пшениці - понад 30%. Основним власником компанії є Валерій Юревич.

Каланчацький комбінат хлібопродуктів - дрібний виробник макаронних виробів в Україні. Його виробничі потужності становлять 10 тис тонн на рік.

Основними власниками комбінату були підприємці Ігор і Олександр Петрови. Останній відомий як глава наглядової ради агрохолдингу IMC.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!