"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Для потреб МВС створять дата-центр

Неділя, 13 січня 2013, 12:12

На базі МВС створять дата-центр, в який будуть інтегровані інформаційні системи, що функціонують в тих держорганах, чию діяльність координує МВС.

Про це повідомили виданню "proIT" у відомстві.

Начальник департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення МВС Ігор Аршинов зазначив, що створення дата-центру дасть можливість більш ефективно виконувати функції щодо захисту прав і свобод громадян, боротьби зі злочинністю.

Крім того, Ігор Аршинов звернув увагу керівників обласних інформаційно-аналітичних підрозділів на те, що найближчим часом планується створення єдиної бази даних про доставлених в органи внутрішніх справ громадян.

Реклама:

За його словами, створення подібної бази викликано необхідністю надання затриманим та доставленим до міліції своєчасної правової допомоги, що передбачено новим Кримінальним процесуальним кодексом.

"У зв'язку з цим необхідно буде організувати відповідне навчання персоналу чергових частин органів внутрішніх справ, а також забезпечити контроль повноти внесення до бази даних необхідної інформації про затриманих і доставлених громадян", - підкреслив Аршинов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: