Офіційно новорічних ялин реалізували на 38 мільйонів

Неділя, 13 січня 2013, 10:56

У грудні 2012 року лісогосподарськими підприємствами Держлісагентства було реалізовано 909 тис ялин і сосен на суму 38 млн гривень.

За словами голови Держлісагентства Віктора Сівця, в 2012 році новорічних ялин реалізовано на понад 160 тисяч більше, ніж в 2011 році, а всі отримані кошти будуть направлені на лісовідновлення в 2013 році, йдеться у повідомленні держагентства.

"Вже другий рік поспіль продаж хвойних відбувався із захисними бірками для електронного обліку, які унеможливлюють обіг дерев, отриманих злочинним браконьєрським шляхом. Завдяки цьому кожен покупець міг перевірити, звідки деревце походить", - сказано в повідомленні.

Сівець повідомив, що у 2012 році за ініціативи Держлісагентства всіма обласними державними адміністраціями були видані розпорядження щодо посилення охорони за новорічними ялинками.

Реклама:

"Як наслідок, працівниками лісової охорони спільно з представниками МВС по Україні виявлено 3743 незаконно зрубаних ялинок. Адміністративні штрафи накладені на 942 особи на суму 70 тис гривень" - зазначив голова Держлісагентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!