Парламент Греції проголосував за підвищення податків

Субота, 12 січня 2013, 10:03

Парламент Греції 12 січня схвалив законопроект, що підвищує податки.

Про це передає Reuters.

Згідно із повідомленням, за проект закону проголосували 163 з 300 членів парламенту.

Документ, схвалений парламентом, запроваджує нову максимальну ставку податку в розмірі 42% для громадян, дохід яких перевищує 42 тис євро в рік.

Реклама:

Раніше максимальною ставкою податку - в 45% - обкладалися доходи фізичних осіб, що перевищують 100 тис євро на рік. При цьому, як запевняють автори документа, законопроект зменшує податковий тягар для пенсіонерів і держслужбовців, дохід яких не перевищує 25 тис євро в рік.

Крім нової шкали оподаткування, законопроект, схвалений парламентом, переглядає методику підрахунку сукупного доходу сім'ї, а також поширює податки на ряд категорій громадян, наприклад, фермери з низькими доходами.

Податкова реформа, за розрахунками авторів законопроекту, дозволить збільшити щорічні надходження до бюджету Греції на 2,3 млрд євро. Збільшення доходів бюджету - одна з ключових умов, висунутих іноземними кредиторами Греції.

Греція за останні роки була змушена провести ряд жорстких реформ, спрямованих на скорочення витрат держбюджету і підвищення його доходів. На реформах, вкрай непопулярних серед жителів, наполягають міжнародні кредитори Греції, до яких країна змушена звертатися за фінансовою допомогою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!