Шахтарі висунули вимоги Ахметову

П'ятниця, 11 січня 2013, 19:16

Представники профспілки гірників побоюються масових звільнень, вимагають регулярної виплати "13-ї зарплати" за результатами року.

Про це передає "Радіо Свобода".

За словами виконавчого директор ДТЕК Юрія Риженкова, ніяких скорочень не буде, навпаки, відчувається дефіцит кваліфікованих кадрів на шахтах.

"Якби ми не вийшли на цей протест, то не було б цих заяв. Це брехня. Сьогодні силоміць змушують, застосовуючи погрози, всіх без винятку 100% працівників підписувати попередження про згоду з майбутнім звільненням. Причому мова йде не про скорочення, а про звільнення з подальшим прийняттям на роботу, але вже тих, кого адміністрація буде вважати за належне прийняти", - повідомляють працівники шахти.

Реклама:

За словами гірників, на сьогодні висунуті керівництву соціально-економічні вимоги.

"Сьогодні ми висунули соціально-економічні вимоги. Але якщо ми зрозуміємо, що "губернатор" і представники ДТЕК із нами в дурня бавляться, то тоді наша незалежна профспілка готова разом з іншими громадськими організаціями висунути президентові політичні вимоги. Але це вже буде стосуватися реформи цілої системи цієї кримінальної", - кажуть працівники шахти.

Як відомо, 10 січня гірники заблокували кабінет директора шахти і зокрема вимагали скасувати наказ генерального директора підприємства ДТЕК "Свердловантрацит" про зміну організаційної структури підприємства від 21 грудня 2012 року, що передбачає скорочення виробництва й масові звільнення працівників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: