Азаров побажав Соркіну зберегти стиль Арбузова

П'ятниця, 11 січня 2013, 16:44

Прем’єр-міністр Микола Азаров побажав очільнику НБУ на новій посаді продовжувати традиції, закладені попередником Сергієм Арбузовим.

Про це він заявив під час представлення колективу Нацбанку нового керівника Ігоря Соркіна, передає "УКРІНФОРМ".

"Коли Арбузов працював на посаді голови Нацбанку, це був період плідної співпраці і взаємодії НБУ й уряду. Усі ті найскладніші завдання, які виникали, вирішувалися спільно і злагоджено. Я хотів би побажати Ігорю В’ячеславовичу, щоб такий стиль роботи, така взаємодія і розуміння загальнодержавних проблем і завдань збереглися", - сказав Азаров.

Він закликав нового керівника Нацбанку активніше інформувати громадськість про важливі рішення, які ухвалюються в головній фінустанові країни.

Реклама:

Глава уряду наголосив, що добре організована інформаційна кампанія Нацбанку допоможе запобігти паніці серед населення, яку провокують безвідповідальні політики та експерти і яка послаблює національну валюту.

"Доки у державі існує злагоджена робота президента, уряду, Нацбанку і більшості у Верховній раді, ніяких потрясінь в Україні не буде - це аксіома. Потрясіння народжуються тоді, коли немає єдності у політичного керівництва країни, коли у різні боки тягнуть економічну і фінансову політику", - заявив Азаров.

Присутній на представленні колишній керівник НБУ, а нині чинний перший віце-прем’єр-міністр Арбузов зазначив: "Мені приємно, що я передаю справи фахівцю, який усе своє життя присвятив роботі в Нацбанку".

Як повідомлялося, 11 січня Верховна рада підтримала призначення Ігоря Соркіна на посаду голови Нацбанку. Кандидатуру Соркіна 9 січня вніс до ВР президент Віктор Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!