З 15 січня Росія може припинити обслуговування "АероСвіту"

П'ятниця, 11 січня 2013, 11:24

Держкорпорація з організації повітряного руху в Росії може припинити аеронавігаційне обслуговування суден авіакомпанії "Аеросвіт" з 15 січня 2013 року.

Про це йдеться в повідомленні Росавіації, передає "Інтерфакс-Україна".

"Впродовж тривалого часу авіакомпанія "Аеросвіт" була хронічним неплатником аеронавігаційних зборів за обслуговування польотів у повітряному просторі РФ", - наголошується в прес-релізі.

В Росавіації зазначили, що авіакомпанія неодноразово зривала терміни оплати за аеронавігаційне обслуговування.

Реклама:

"Авіакомпанія "Аеросвіт" надала гарантії оплати простроченої заборгованості до 10 січня 2013 року. Ця обіцянка не була виконана. Враховуючи, що в даний період здійснюються масові перевезення туристів з місць відпочинку до місць постійного проживання, корпорація погодилася надати відстрочку авіаперевізнику до 15 січня 2013 року", - сказано у повідомленні.

"У разі непогашення заборгованості з 00:00 МСК 15 січня 2013 аеронавігаційне обслуговування повітряних суден ПрАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" у повітряному просторі РФ буде повністю припинено", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, через затримки рейсів авіакомпанії "АероСвіт" сотні українців в ряді країн світу не змогли вчасно повернутися в Україну.

Раніше госпсуд Київської області, розглянувши заяву від ПрАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" про банкрутство, почав провадження у справі про банкрутство авіакомпанії.

Нагадаємо, авіакомпанії "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа" об'єднані в альянс Українська авіаційна група, яка контролюється групою Приват Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: