"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова штрафуватиме за прострочення сплати податку на нерухомість

Четвер, 10 січня 2013, 19:00

За прострочення платежів з податку на нерухомість, який вводиться з 1 січня 2013 року, передбачені штрафні санкції.

Про це повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС В'ячеслав Бусарєв, передає "УНІАН".

Він зазначив, що фізособи повинні сплатити податок протягом 60 днів з моменту отримання повідомлення. При простроченні платежу на 30 днів передбачені штрафні санкції у розмірі 10% від суми нарахування, більше 30 днів - 20% від суми податку.

"Припускаємо, що люди можуть не сплатити вчасно. Передбачені фінансові санкції, якщо після 60 днів після вручення повідомлення податковою службою громадянин податок не сплатив, за 30 днів перевищення сума становить 10% від суми платежу, понад 30 днів - 20% від суми платежу" , - сказав директор департаменту.

Реклама:

Разом з тим він повідомив, що громадяни з низькими доходами можуть звертатися в податкові органи з проханням про розстрочку платежу, рішення про надання якої буде прийматися в індивідуальному порядку.

"Виходячи з розрахунків, які є на сьогоднішній день, середня сума виплат - 300 гривень на рік за квартиру середньої житлової площі і будинок середньої житлової площі - 800 гривень на рік. Ми розглядаємо питання звернення громадян, за якими ми будемо приймати рішення. Механізм, який буде залишатися, існує ", - сказав директор департаменту.

Бусарєв нагадав, що не обкладаються податком для фізичних осіб квартири площею не більше 120 кв. м і житлові будинки площею не більше 250 кв. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: