"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Королевська обіцяє миттєво реагувати на невиплати зарплат

Четвер, 10 січня 2013, 18:46

Мінсоцполітики запроваджує додаткові рівні контролю за виплатою заборгованості із заробітної плати.

Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська за підсумками засідання Кабміну, передає прес-служба відомства.

"Керівники органів держвлади, місцевих адміністрацій охоче звітують, що заборгованість із зарплати працівникам бюджетної сфери погашена. Разом з тим, спілкуючись з людьми, я неодноразово отримувала цілком протилежну інформацію. Задля посилення контролю, ми запровадили додаткові рівні контролю за ситуацією", - зазначила Королевська.

Перший рівень - співпраця з профспілками. Цей рівень вже запрацював та вже дає конкретні результати.

Реклама:

"За допомогою Центркомітету профспілки працівників соцсфери нами були виявлені конкретні факти приховування заборгованості з виплати зарплати бюджетникам. Я звернулася з проханням до уряду доручити голові облдержадміністрації розібратися із цією заборгованістю та надати інформацію міністерству щодо її погашення", - наголосила міністр.

З 1 лютого запроваджується другий рівень контролю - на підставі інформації "Урядового контактного центру".

"Ми розпочинаємо тісну співпрацю з контактним центром, щоб жодне звернення про невиплату зарплати чи соціальної допомоги не залишилося без реакції з боку влади", - повідомила Королевська.

Також вона зазначила, що з 1 березня запроваджується третій додатковий рівень контролю за своєчасною виплатою зарплат та погашення заборгованості.

"Йдеться про громадський контроль, що базуватиметься на нашій співпраці з громадськими об’єднаннями та організаціями", - поінформувала Королевська.

"Людина або отримує зарплату, або ні. Й її не цікавлять ані звіти, ані вжиті заходи, ані якась інша імітація бурхливої діяльності. Тому на кожен випадок неотримання зарплати у бюджетній сфері ми реагуватимемо миттєво", - Королевська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!