Азаров знайде гроші на оренду літаків для перевезення пасажирів "АероСвіту"

Четвер, 10 січня 2013, 15:59

Уряд має намір виділити фінансування на оренду літаків для перевезення пасажирів, які через ситуацію з авіакомпанією "АероСвіт" не можуть вилетіти із зарубіжних аеропортів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з експертами-економістами.

"Ми зараз знайдемо фінанси і доручимо відповідним службам брати в лізинг або оренду літаки, і організовано забезпечимо на цей гострий період вивезення наших пасажирів", - сказав Азаров.

Прем'єр повідомив, що в четвер він проводив нараду щодо питання вирішення ситуації, яка склалася навколо "АероСвіту", де обговорювалося, яким чином зняти гостроту цих питань.

Реклама:

Азаров зазначив, що, зокрема, обговорювалося рішення про зобов'язання відповідних служб залучати вільні літаки для перевезення людей.

"У нас немає таких літаків. Є компанія для обслуговування перевезення вищих посадових осіб, але там немає авіапарку для перевезення такої кількості пасажирів. Та й ці літаки перебувають у такому стані, що прем'єр-міністра можна перевозити, а звичайних громадян досить ризиковано", - додав він.

Як повідомлялося, авіакомпанія "АероСвіт" 10 січня скасувала низку рейсів до\з Києва: на виліт скасовані рейси до Одеси, Сімферополя, Мінська, Стокгольма, Донецька, Пекіна, Варшави, Ташкента та Тель-Авіва; на прибуття скасовані рейси з Одеси, два із Сімферополя, з Тель-Авіва, Мінська і Донецька.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!