Клименко хоче звільнити майже 6 тисяч підлеглих

Четвер, 10 січня 2013, 12:09

В результаті об’єднання податкової та митної служб, на базі яких створено Міністерство доходів та зборів, кількість працівників органів, які реорганізуються, скоротиться на 5,8 тисячі.

Таке рішення прийняв уряд, повідомляє прес-служба.

Кількість скорочень становить 8,2%.

Скорочення відбудеться в першу чергу за рахунок оптимізації функцій, які виконуватиме відомство, запровадження нових технологій в роботі, зокрема комп’ютеризації деяких видів робіт тощо.

Реклама:

"Штат нового відомства сьогодні був затверджений Кабінетом Міністрів України", – повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

ДПСУ та митна служба мають разом 71,2 тисячі працівників. Після реорганізації в єдиному органі працюватимуть 65,4 тисячі співробітників.

Разом з тим, підкреслив міністр доходів і зборів, раптового масового звільнення службовців не буде - доля кожного працівника вирішуватиметься індивідуально, з урахуванням його кваліфікації.

"Реорганізація проходитиме синхронно з перепідготовкою кадрів, впровадженням електронного документообігу та розвитком нових сервісів автоматичного дистанційного обслуговування", - сказав він.

"Мінімально необхідна кількість чиновників, і разом з тим зміцнення корпусу фахівців, що безпосередньо працюють із платниками - ось ключові завдання, які потрібно вирішити у процесі створення міністерства", - підкреслив Клименко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: