Кіотський протокол продовжили до 2020 року

Неділя, 9 грудня 2012, 10:55

Дія Кіотського протоколу, що регламентує обмеження на викид парникових газів, продовжено до 2020 року.

Про це йдеться у відповідному рішенні, передає "Лента.ру" з посиланням на Agence France-Presse.

Згідно з повідомленням, за продовження договору, перший етап дії якого закінчується 31 грудня 2012 року, висловилися близько 200 країн. Відповідно до знову прийнятих угод, кожна країна, що ратифікувала протокол, до 2014 року повинна оцінити рівень своїх зобов'язань по ньому і представити в ООН інформацію про можливості його підвищення.

"Серед тих, що схвалили нову угоду країн виявилися 38 індустріально розвинених держав, в тому числі всі країни-члени ЄС, а також Австралія, Казахстан, Україна, Білорусія, Норвегія, Швейцарія, Ісландія, Ліхтенштейн і Монако", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, на частку, що ратифікує продовження договору держав припадає лише 15% викидів шкідливих речовин в атмосферу. У той же час США, Китай, Індія, Японія і Росія, а також офіційно вийшла з договору в 2011 році Канада в новому періоді зобов'язань за договором брати участь не мають наміру.

Кіотський протокол вперше набув чинності в 2005 році. Підписали його країни, які брали на себе відповідальність за скорочення парникових викидів. Крім цього учасники протоколу мали можливість продавати вивільнені квоти компаніям інших держав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: