Канада погодилася продати Азії дві нафтогазові компанії

Субота, 8 грудня 2012, 11:09

Канадське міністерство промисловості 7 грудня схвалило продаж місцевої нафтогазової компанії Nexen китайській корпорації Cnooc.

Про це передає "Лента.ру" з посиланням на Reuters.

Згідно з повідомленням, сума операції складе 15,1 млрд доларів.

"Крім того, в той же день канадське міністерство погодилося продати компанію Progress Energy Resources малайзійської корпорації Petronas за 5,3 мільярда доларів", - говориться в повідомленні.

Реклама:

Між тим, раніше, в кінці жовтня міністерство промисловості Канади відмовилося схвалити операцію з придбання Progress Energy Resources малайзійською корпорацією. Причиною відмови тоді було названо те, що угода "не принесе користі країні".

Угода з китайською компанією Cnooc, про яку було оголошено ще в липні 2012 року, викликала безліч розбіжностей серед членів правлячої Консервативної партії, оскільки багато депутатів виступали проти ініціативи продажу місцевих підприємств іншим державам. Однак, за словами прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера, бюджету країни необхідні надходження ззовні, і Китай в даному випадку - саме очевидне рішення.

Раніше експорт в Канаді був орієнтований в основному на США, проте у зв'язку зі світовою кризою і скороченням попиту на нафтогазові продукти в Америці міністерство промисловості вирішило налагодити співпрацю з іншими країнами.

Корпорація Nexen займається видобутком сировини з нафтоносних пісків на ринку Канади.

Канадська компанія Progress Energy Resources займається контролем великого родовища сланцевого газу Монтні в Британській Колумбії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: