У 2013 році на Кабмін, Раду і президента виділили 2,4 мільярда

П'ятниця, 7 грудня 2012, 20:50

На утримання Кабінету міністрів, Верховної ради і президента в бюджеті на 2013 рік закладено 2,4 млрд гривень.

Про це пише видання Forbes.

"Дорожче" всього українцям обійдеться глава держави і чиновники його адміністрації, порахувало видання журналу Forbes.

Як пише видання, лідирує за обсягами витрат бюджетних коштів Державне управління справами (ДУСя), яке підпорядковане Адміністрації президента. У наступному році воно отримає з казни 1,29 млрд гривень, на 8% менше, ніж у минулому.

Реклама:

"З цієї суми 300 млн гривень виділяється на утримання АП, не безпосередньо ДУСі, але саме це відомство буде розпоряджатися коштами", - йдеться в статті.

Згідно з повідомленням видання, одна з найбільших статей витрат - забезпечення керівництва країни авіаційним транспортом. На ці цілі планується витратити 187 млн ​​гривень. Тоді як на підготовку кадрів Нацакадемії держуправління при президенті - 177 млн ​​гривень.

"При цьому в бюджеті-2013 ДУСі не будуть виділяти кошти на "будівництво, капітальний ремонт та реконструкцію об'єктів". В цьому ж році за цією статтею витрат пішло 268 млн гривень, хоча в бюджеті було передбачено лише 48 млн гривень - відсутні гроші були виділені Мінрегіоном", - йдеться в матеріалі.

Найбільша стаття витрат парламенту - законотворча діяльність. На ці цілі в держбюджеті-2013 передбачено 456 млн гривень. На що конкретно йдуть ці гроші, в апараті Верховної ради не відповідають.

За словами народного депутата від Партії регіонів Володимира Макеєнка, ці кошти йдуть на фінансування підготовки законопроектів, в тому числі на всілякі дослідження, підготовку аналітичних матеріалів та іншого.

"Крім цього, 302 млн гривень витратять на матеріально-технічне забезпечення депутатів. У тому числі - на оплату проживання іногородніх парламентаріїв у готелях і покупку їм квартир. Ще 88 млн гривень піде на забезпечення відпочинку та лікування народних обранців у відомчих санаторіях.

На тлі фінансування ДУСі і парламенту видатки на утримання уряду виглядають скромно - всього 27 млн ​​гривень. Практично всі гроші підуть на матеріально-технічне оснащення Кабміну.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна рада прийняла проект державного бюджету на 2013 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: