"Енергоатом" розраховує на 300 мільйонів від ЄБРР

П'ятниця, 7 грудня 2012, 19:56

НАЕК "Енергоатом" розраховує отримати кредит ЄБРР на 300 млн євро для реалізації комплексної програми підвищення безпеки атомних електростанцій.

Про це повідомляє прес-служба НАЕК "Енергоатом", передає "УНІАН".

Згідно з повідомленням, після аварії на японській АЕС "Фукусіма-ДАІЧІ" Україна взяла на себе додаткові зобов'язання щодо підвищення безпеки на своїх АЕС.

"31 грудня 2012 закінчується проектний термін експлуатації енергоблоку № 1 Южно-Української АЕС... і ці зобов'язання, безумовно, поширюються і на енергоблок № 1 Южно-Української АЕС", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Також у повідомленні зазначено, що на сьогоднішній день показники безпеки енергоблоку № 1 ЮУ АЕС відповідають всім вимогам, що пред'являються до діючих енергоблоків в Україні. З 16 по 21 листопада 2012 року в 30 кілометровій зоні спостереження ЮУ АЕС були проведені громадські слухання.

"Згідно з результатами слухань, мешканці населених пунктів, що входять в зону спостереження ЮУ АЕС, в цілому підтримують діяльність ДП НАЕК "Енергоатом" щодо подовження терміну експлуатації енергоблоку № 1 Южно-Української АЕС, за умови забезпечення відповідного рівня його безпеки", - підкреслюється в повідомленні компанії.

Остаточне рішення про продовження термінів експлуатації енергоблоків приймається Державною інспекцією ядерного регулювання (ДІЯРУ) тільки після виконання всіх запланованих заходів щодо підвищення їх безпеки.

Як відомо, 7 грудня європейські активісти "Грінпіс" спільно з представниками українських екологічних організацій влаштували акцію протесту під стінами будівлі Європейського банку реконструкції та розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: