Білорусь отримає мільйонний кредит від ЄврАзЕС

П'ятниця, 7 грудня 2012, 18:54

Антикризовий фонд ЄврАзЕС схвалив виділення Білорусі четвертого траншу кредиту в розмірі 440 мільйонів доларів.

Про це повідомляється в прес-релізі Євразійського банку реконструкції та розвитку, передає "Лента.ру".

Згідно з повідомленням, при розгляді виділення четвертого траншу питання про приватизацію держвласності в Білорусі не стояло.

"Міністр фінансів Білорусі Андрій Харковець, в свою чергу, заявив, що Мінськ прийме на себе зобов'язання по проведенню жорсткої кредитної та бюджетної політики", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як повідомляється, білоруська влада раніше визнала провал плану приватизації держмайна, в рамках якого в 2012 році планувалося виручити 2,5 мільярда доларів.

Як відомо, третій транш кредиту в 440 мільйонів доларів Мінську виділили в червні цього року. Тоді Силуанов повідомляв, що було оформлено ряд рішень. Зокрема, сторони домовилися про внесення поправок у зобов'язання Білорусі по бездефіцитному бюджету - ці вимоги можуть бути переглянуті у випадку зміни валютних курсів.

Раніше, ЄврАзЕС схвалила виділення Білорусі 3 мільярдів доларів у 2011 році. Допомогу країні надав також Пекін - влада КНР видала мільярд доларів. Мінську знадобилася кредитна підтримка у зв'язку з економічною кризою, яка вибухнула після валютного дефіциту на початку 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: