Хорошковський розбереться з угодою лижного інструктора та Каськіва

П'ятниця, 7 грудня 2012, 16:42

7 грудня почала роботу міжвідомча комісія з вивчення обставин підписання угоди між Держагентством з інвестицій та управління нацпроектами і іспанської газовою компанією щодо LNG-терміналу

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Згідно з повідомленням, очолює комісію перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський. До складу комісії включені представники Міненерговугілля, Мінекономрозвитку, Мінфіну, Мін'юсту, МЗС та СБУ.

"Уряд доручив комісії вивчити обставини підготовки підписання цієї рамкової угоди, причини незгоди проекту угоди в установленому порядку, яким чином визначалися повноваження сторін, які підписували угоду, і з'ясувати правові наслідки підписання", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як повідомляється, звіт і висновки комісії будуть заслухані на засіданні Уряду у понеділок, 10 грудня 2012 року.

"Не виключено, що за результатами розгляду цього питання будуть запропоновані кадрові висновки", - повідомляє прес-служба.

В той же час в Уряді наголошують, що ситуація, коли одна іспанська компанія не підтвердила повно важливість підписання рамкової угоди про наміри, жодним чином не вплине негативно на практичну реалізацію проекту будівництва терміналу і заводу з прийому зрідженого газу. Проект, який має велике значення для забезпечення енергетичної незалежності України, безумовно, буде реалізований.

Як відомо, у понеділок повідомлялося, що українська сторона підписала контракт з Джорді Сарда Бонвеі, який нібито представляв іспанську кампанію Gas Natural щодо інвестицій у LNG-термінал в Україні.

Проте вже в середу в іспанській компанії спростували підписання контрактів щодо інвестицій у LNG-термінал в Україні.

Крім того там заявили, що Джорді Сарда Бонвеі не знають, і він взагалі навіть не є їхнім працівником. ЗМІ вияснили, що він колишній лижний інструктор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: