Україна вперше продасть до Китаю партію кукурудзи

П'ятниця, 7 грудня 2012, 15:54

Україна вперше продасть до Китаю партію кукурудзи.

Про це передає "Лента.ру" з посиланням на "Синьхуа".

Згідно з повідомленням, найбільший український експортер сільськогосподарських продуктів Ukrland Farming поставить в КНР в 2012-2013 роках від 500 до 700 тисяч тонн кукурудзи.

"З китайської сторони покупцем виступить компанія China Oil&Foodstuffs. Підписання договору стало можливим після того, як в листопаді китайські контролюючі органи провели експертизу якості української кукурудзи і дозволили її імпорт в країну", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

В даний час Китай є найбільшим у світі покупцем зернових, в першу чергу, кукурудзи. Близько 99% продукції КНР купує в США. У зв'язку з цим місцеві компанії шукають можливості диверсифікувати постачання. 

В China Oil&Foodstuffs прогнозують, що протягом найближчих років закупівлі Китаєм зернових за кордоном досягнуть 15 мільйонів тонн проти 5 мільйонів в 2011 році. Близько третини поставок припадає на кукурудзу - так, в 2011 КНР імпортувала 1,75 мільйона тонн кукурудзи.

Україна є найбільшим виробником кукурудзи в Європі. У 2012 році в країні було зібрано близько 20 мільйонів тонн кукурудзи, при цьому 12 мільйонів тонн було експортовано. У 2011 році на Україні було зібрано рекордний врожай цієї культури - більше 12 мільйонів тонн. У порівнянні з 2010 роком урожай кукурудзи зріс майже вдвічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!