"Укрзалізниця" нагадала Азарову про кошти на пасажирські вагони

Четвер, 6 грудня 2012, 20:27

"Укрзалізниця" наполягає на виконанні норм закону "Про залізничний транспорт" і виділенні з держбюджету на 2013 рік коштів на закупівлю пасажирського рухомого складу.

Про це йдеться у повідомленні "Укрзалізниці", опублікованому на сайті відомства.

Як зазначається у повідомленні, згідно зі статтею 10 закону "Про залізничний транспорт", будівництво і реконструкція магістральних залізничних ліній і придбання залізничного складу для перевезень пасажирів у потягах далекого сполучення і місцевого сполучення здійснюються в установленому порядку за рахунок коштів Державного бюджету України в межах лімітів державних капітальних внесків.

"За роки незалежності України ця норма закону не виконувалася. Держава ніколи не фінансувала розвиток залізничної інфраструктури. Жодної одиниці пасажирського рухомого складу не було придбано за бюджетні кошти. Тому для забезпечення потреб залізних перевезень "Укрзалізниця" змушена витрачати на це власні кошти", - йдеться у  повідомленні.

Реклама:

"На фінансування будівництва і реконструкцію залізничних ліній ніколи не виділялося цільового бюджетного фінансування", - зазначають в "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: