"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У владі кажуть, що зміна тарифів у рамках СОТ не погіршить торгівлю України

Четвер, 6 грудня 2012, 20:17

Умови торгівлі України не погіршаться у зв'язку із започаткуванням переговорів щодо зміни 371 тарифної позиції в рамках Світової організації торгівлі.

Про це заявив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції України Валерій П'ятницький, передає "УКРІНФОРМ".

"Я впевнений, що ці переговори не погіршать умови нашої торгівлі з жодною країною", - наголосив П'ятницький.

Як він зазначив, Україна відкрита для вільної торгівлі і такі переговори ведуться. Але, щоб торгувати, країна має виробляти продукцію, створювати робочі місця, повинен зростати добробут населення.

Реклама:

"Якщо загальний товарообіг складатиме не 130-150, а 500 мільярдів доларів, то думаю, що Україна в цьому випадку буде набагато більш цікавим партнером", - додав урядовий уповноважений.

Він пояснив, що за правилами СОТ, з 12 грудня для України починається відлік часу стосовно проведення переговорів зі зміни тарифних позицій, про що було раніше оголошено.

"Як правило, якщо це невелика кількість тарифних ліній, то відводиться 60 днів для переговорів. Я не буду таким оптимістом, щоб казати, що за 60 днів ці переговори закінчимо... Але є вже країни, які абсолютно чітко зазначили свою зацікавленість, вони чітко визначили тарифні лінії. Як правило, їх небагато, з якими будемо вести переговори", - додав П'ятницький.

Урядовий уповноважений з євроінтеграції також наголосив, що зміна 371 тарифної позиції передусім має на меті спрощення умов торгівлі.

"Ми хочемо піти шляхом спрощення. Це не спосіб підвищення рівня митно-тарифного захисту, це - спосіб через модифікацію йти до спрощення торгівлі, це - покращення умов торгівлі", - додав він, уточнивши, що з 371 позиції 147 - це промислові товари, а 224 - сільськогосподарські.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!