ЄЦБ погіршив прогноз зростання економіки єврозони

Четвер, 6 грудня 2012, 19:46

Економіка єврозони залишиться слабкою протягом 2013 року, збережуться і ризики падіння.

Про це заявив голова Європейського центрального банку Маріо Драгі за підсумками чергового засідання Центробанку, повідомляють "Вести".

Згідно з новим прогнозом економіка в єврозоні у 2012році знизиться на 0,4-0,6% (проти очікуваних раніше 0,2-0,6%), у 2013 році - на 0,3-0,9%.

Відновлення регулятор чекає тільки у 2014 році ВВП зросте на 0,2-2,2%.

Реклама:

Рівень інфляції у 2012 році буде зберігатися вище 2%, проте вже у 2013 році показник впаде нижче цільового значення регулятора (2%).

Європейський центральний банк у четвер залишив базову процентну ставку на рівні 0,75%. Регулятор також ухвалив рішення залишити ставку за депозитами на нульовому рівні.

У четвер Євростат підтвердив попередню оцінку зниження ВВП єврозони у третьому кварталі на 0,1%. Так, економіка регіону офіційно скотилася в рецесію, оскільки другий квартал поспіль зафіксовано зниження ВВП, відзначає видання.

У річному обчисленні у третьому кварталі ВВП єврозони скоротився на 0,6%. Результати співпали з прогнозами аналітиків, які не прогнозували зміни ВВП у порівнянні з попередніми даними.

Головна проблема - падіння внутрішнього попиту через заходи жорсткої економії. Перш за все підривають загальноєвропейську економіку Греція, Іспанія, Португалія і Кіпр, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!