"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада ЄС схвалила бюджет на 2013 рік

Четвер, 6 грудня 2012, 18:57

Рада ЄС схвалила угоду по бюджету на 2013 рік з Європейським Парламентом по шостому варіанту поправок.

Про це повідомляє прес-служба Ради в Брюсселі, передають "Вести".

Як повідомляється, в укладеній угоді обумовлюються додаткові ресурси в рамках загальноєвропейського бюджету на 2012 рік Європейські законодавці, таким чином, змогли врегулювати дефіцит платіжного балансу і визначили пріоритети витрат на майбутній рік.

"У новий бюджет було включено видатки, спрямовані на зміцнення економічного зростання і створення робочих місць", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

У разі якщо Європарламент схвалить всі поправки і зміни на засіданні 12 грудня в Страсбурзі, то загальноєвропейський бюджет на наступний рік буде вважатися прийнятим.

Таким чином, 2013 рік для європейців почнеться без так званого "попереднього бюджету" і при строгому поділі на 12 місяців, а це, згідно з рішенням Ради ЄС, "може мати серйозні наслідки для реалізації ключових напрямків політики та програм, так як тільки одну дванадцяту асигнувань від бюджету 2012 року можна було б витрачати щомісяця по кожному розділу або навіть менше, якщо сума, запропонована Єврокомісією в проекті бюджету на 2013 рік, нижче 2012 рік".

"Витрати бюджету в 2013 році складуть 132,84 млрд євро, що вище суми витрат поточного року на 2,4%. Витрати бюджету дорівнюють 0,99% ВВП Євросоюзу. Раніше Європейський парламент наполягав на сумі витрат в 138 млрд євро в 2013 року" , - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: