Попов розкритикував держбюджет Азарова на 2013 рік

Четвер, 6 грудня 2012, 16:39

Голова Київської адміністрації Олександр Попов вважає замахом на права киян дії уряду і Верховної ради під час затвердження держбюджету-2013. 

Про це повідомляє прес-служба мерії.

"Розроблений урядом і затверджений народними депутатами проект державного бюджету 2013 року не відповідає інтересам киян та фінансово не гарантує забезпечення нормальної життєдіяльності столиці", йдеться в заяві Попова.

"Урядова редакція закону про бюджет України наступного року позбавляє Київ можливості не тільки розвиватися, а й просто функціонувати", - переконаний Попов.

Реклама:

За його словами, запланований урядом прихований дефіцит бюджету столиці унеможливлює регулярність виплат заробітних плат працівникам бюджетної сфери.

"Кошти для муніципальної допомоги інвалідам і пенсіонерам, а також для надбавок до зарплат вчителям, медикам та іншим соціальним працівникам взагалі не передбачені. Недофінансування може спричинити перебої в роботі громадського транспорту, житлово-комунального господарства та інших сфер життєдіяльності столиці", - попередив Попов.

Він звернувся до профспілкових організацій, до новообраних народних депутатів із закликом об’єднатися для захисту інтересів киян.

"Сьогодні необхідно відпрацювати спільні дії, аби запропонувати вже новому уряду способи вирішення проблемних питань у фінансовому забезпеченні життєдіяльності Києва та інших територіальних громад України", - підсумував Попов.

Як відомо, 6 грудня Верховня рада прийняла бюджет на 2013 рік.  

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!