Samsung починає нову війну проти Apple

Четвер, 6 грудня 2012, 15:56

Юридична битва Apple і Samsung Electronics 6 грудня поновлюється в США, вони знову спробують відстояти свої точки зору щодо прав на технології.

Про це передає CyberSecurity

Згідно з повідомленням, ініціатором другого раунду розгляду є Samsung Electronics, яка намагається скасувати вердикт від 24 серпня про накладення на неї штрафу у розмірі 1,05 млрд доларів, а також про визнання компанії винною в порушенні шести патентів, що стосуються iPhone і iPad.

"У свою чергу Apple намагається не тільки отримати з Samsung те, що суд вже і так присудив їй, але розширила список апаратів Samsung, де Apple побачила порушення своїх патентів. Крім того, каліфорнійська компанія вимагає від Samsung ще 500 млн доларів і заборону на продажу деяких моделей смартфонів і планшетів на території США", - пише видання.

Реклама:

Як йдеться у повідомленні, юристи обох компаній повинні будуть зустрітися у федеральному суді міста Сан-Хосе, озброєні набором аргументів і обвинувачень у відношенні один одного. Минулий розгляд Apple-Samsung проводився із залученням суду присяжних, тоді як в Samsung наполягає, що б нинішній суд був професійним - вердикт виносив суддя, а до процесу залучалися тільки експерти.

Нагадаємо, після винесення першого вердикту, Samsung розгорнула активну кампанію проти вироку, піднявши ряд фундаментальних правових питань, виходячи з яких Samsung була несправедливо оштрафована на 1 млрд доларів.

Юристи кажуть, що присяжні зробили помилку при винесенні вердикту, а деякі з опорних патентів Apple мають бути визнані недійсними. Також Samsung наполягає і на перевизначенні самої формули розрахунку збитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!