Microsoft запускає власну соцмережу

Четвер, 6 грудня 2012, 12:56

Microsoft повідомила про старт відкритої реєстрації на новий "соцпроект" Socl, який має можливості перехресної аутентифікації з іншими акаунтами Microsoft, а також з акаунтами Facebook.

Ресурс Socl був спочатку запущений ще в 2011 році, але спочатку він був доступний тільки працівникам Microsoft, потім - студентам кількох західних університетів, а тепер - всім, передає CyberSecurity.

Як розповіли в компанії, Socl - це дітище Microsoft Research FUSE Labs, причому спочатку мережа позиціонувалася саме як ресурс для внутрішнього студентського спілкування.

Зараз же користуватися ресурсом можуть не тільки студенти.

Реклама:

Так як тут коріння проекту в освітньому середовищі, користувачі можуть шукати безліч освітніх матеріалів, а також працювати з пошуковим індексом Bing.

Шукати можна не тільки за текстами, але за фото, відео, посиланнями і іншими параметрами.

Цікавою особливістю мережі є її можливість запису користувальницьких коментарів під пошуковими результатами, тому користувач, прочитавши коментарі інших, може сам вирішити, наскільки йому може виявитися корисним посилання.

Володіє Socl і деяким блог-функціоналом, що також споріднює його з соціальними мережами.

У компанії Microsoft говорять, що такі мережі, як Facebook або Twitter - це більше мережі текстові, так як саме у вигляді текстів користувачі залишають більшу частину записів.

З концептуальної точки зору, новий ресурс схожий на ресурси типу Pinerest або Flickr.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: