"Митна" ініціатива України є ознакою поганого тону - Яценюк

Четвер, 6 грудня 2012, 11:47

Підняття митних тарифів на ввезення низки товарів в односторонньому порядку є "ознакою поганого тону" з боку України.

Про це заявив один з лідерів "Батьківщини" Арсеній Яценюк, коментуючи відповідні дії влади.

"У міжнародній політиці є поняття поганого тону, і те, що зробила Україна, це ознака дуже поганого тону, тому що спочатку треба сідати за стіл переговорів з нашими найбільшими партнерами, а це ЄС і США і домовлятися", - сказав він.

На думку Яценюка, таким чином українська влада знівелювала досягнення України у Світовій організації торгівлі.

Реклама:

"СОТ тут ні до чого. Подолайте корупцію на митниці, не тягніть хабарі з товарів, які проходять як фантоми через кордони України, і тоді не доведеться переглядати тарифні позиції", - сказав він.

На уточнююче питання, що таким чином влада планує зберігати валютну виручку України, Яценюк відповів: "Це брехня. Валютна виручка зберігається, коли є чистий інвестиційний клімат. А якщо економіка працює на кількох спонсорів Партії регіонів, то зрозуміло, що валюта буде тікати закордон".

"Хто вивів за останні два роки до офшорів 72 мільярди доларів? Я думаю, що це не 46 мільйонів українців. Це 4 або 6 українців, які є акціонерами Партії регіонів", - зазначив він.

Нагадаємо, у Мінекономрозвитку повідомили, що Україна не має наміру відкликати заявку про перегляд тарифів у рамках членства в СОТ і вважає своє рішення обґрунтованим.

Як повідомлялося, держави - члени Світової організації торгівлі закликають Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних зобов'язань.

Нагадаємо, нещодавно Азаров заявив, що уряд веде переговори з СОТ щодо збільшення захисту вітчизняного ринку, незважаючи на критику з боку імпортерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: