Янукович заговорив про Митний союз

Середа, 5 грудня 2012, 17:03

Україна має приєднатися до деяких положень Митного союзу, інакше вона багато втратить в економічному плані.

Про це в інтерв'ю українським журналістам в Ашгабаті заявив президент Віктор Янукович, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми добре розуміємо: якщо ми не знайдемо інструменту співпраці з МС, ми можемо багато втратити, що сьогодні неприпустимо для економіки України. І ось про це йшлося, йшлося про те, що наші пропозиції, які ми обговорюємо вже кілька років поспіль, вони зводяться до того, що нам треба приєднуватися до деяких положень МС, до тих правил, які є в МС, і ми з ними маємо рахуватися", - заявив Янукович.

За словами українського президента, Росія була, є і залишається тією центральною країною, яка згуртовує навколо себе країни СНД.

Реклама:

Янукович наголосив, що це питання не політичне, а "питання виживання".

Зокрема, президент пояснив, що Росія має найбільшу кількість ресурсів порівняно з іншими країнами Співдружності.

"І про це ми говорили з Володимиром Володимировичем, як нам вибудовувати відносини з МС", - сказав він.

Говорячи про те, що економічні інтереси України можуть постраждати, якщо вона не рахуватиметься з деякими положеннями МС, Янукович зазначив, що такий негатив буде взаємним, від відсутності України МС також постраждає.

"Товарообіг України з МС перевищує 60 млрд доларів, і замислитися над цим і знайти рішення ми зобов'язані. Це - наш обов'язок", - сказав глава держави.

Як відомо, екс-міністр економічного розвитку та торгівлі України Петро Порошенко заявив, що в України немає планів щодо вступу до Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан).

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський заявив, що вважає незаконним можливе вступ України в Митний союз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: