"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Каськів принизив, опустив Україну нижче ватерлінії - екс-президент Кравчук

Середа, 5 грудня 2012, 16:46

Екс-президент Леонід Кравчук звинувачує голову Госінвестагентства Владислава Каськіва у безвідповідальності при підготовці підписання меморандуму по LNG-терміналу

Про це він сказав під час зустрічі зі студентами Національного університету імені Тараса Шевченка, передають "Українські новини".

"Я хочу задати питання: ті наші люди, які готували меморандум до підписання, якщо б вони були професіоналами, той же Каськів, він що, не мав перевірити - хоча б по телефону - хто буде підписувати меморандум?" - Обурився Кравчук.

Кравчук зазначив, що такі безвідповідальні дії, зокрема з боку Каськіва, призвели до падіння іміджу України.

Реклама:

"Це - факт приниження України. Каськів принизив, опустив Україну нижче ватерлінії", - заявив він.

У той же час Кравчук підкреслив, що будівництво такого терміналу необхідно для України у зв'язку з тим, що це дасть можливість значно скоротити ціну газу.

Як відомо, 5 грудня Кабінет міністрів створив комісію з перевірки обставин підписання "скандальної угоди" про співпрацю з компанією Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Україні.

Нагадаємо, 26 листопада Україна підписала з компаніями Excelerate Energy LLC (США) і Gas Natural Fenosa (Іспанія) угоду про співпрацю по реалізації національного проекту "LNG термінал".

Компанія Gas Natural Fenosa (Іспанія) повинна була виступити інвестором реалізації проекту. Однак через кілька годин після підписання договорів компанія Gas Natural Fenosa спростувала свою участь в проекті, заявляючи, що підписант угоди з іспанської сторони не є представником компанії.

При цьому сам підписант - Джорді Бонвіт - пізніше в коментарі УНІАН визнав, що дійсно не мав повноважень підписувати будь-які угоди від імені компанії.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Каськів заявив про готовність піти у відставку, якщо це допоможе прибрати всі бар'єри в реалізації проекту будівництва в Україні "LNG терміналу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: