"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мін'юст оскаржить судове рішення по боргах Тимошенко

Середа, 5 грудня 2012, 15:57

Мін'юст має намір подати касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного господарського суду, який залишив у силі рішення про виплату Кабміном боргів ЄЕСУ перед Міноборони РФ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства юстиції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Київський апеляційний господарський суд постановою від 3 грудня у справі №5011-61/11340-2012 апеляційні скарги залишив без задоволення, а рішення Господарського суду Києва від 19 вересня - без змін. На виконання відповідних доручень уряду Мінюст вживатиме заходів, визначених розділом XII-1 Господарського процесуального кодексу (перегляд судових рішень у касаційному порядку)", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 19 вересня Госпсуд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ по боргу ЄЕСУ, зобов'язавши Україну виплатити російській стороні 3, 113 млрд гривень.

25 вересня представник Кабінету міністрів України оскаржив дане судове рішення. Також апеляції на це рішення подали Держказначейство і ЄЕСУ. Скарги об'єднані в одне провадження.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: