У Януковича кажуть, що Україна продовжить переговори з МВФ

Середа, 5 грудня 2012, 15:29

Україна продовжить переговори з місією Міжнародного валютного фонду, незважаючи на відставку Кабміну.

Про це повідомила перший заступник Адміністрації президента Ірина Акімова, передає "Інтерфакс-Україна".

За її словами, переговори продовжаться в плановому режимі, вони не залежать від особистостей міністрів, що беруть участь в них.

"Робочі контакти йдуть постійно. Деякі члени уряду протягом цих двох років мінялися, але це не означало, що це якось впливало на зміст переговорів. Суть переговорів пов'язана з тим, як йде оцінка МВФ фіскальної ситуації в Україні, наскільки близькі макроекономічні оцінки майбутнього, а це не залежить від особистості міністра", - пояснила Акімова.

Реклама:

Як відомо, з 7 по 17 грудня в Україні буде працювати місія МВФ на чолі з Крістофером Джарвіс. Як заявляв голова київського представництва МВФ Макс Альєр, місія буде вести переговори з Україною щодо нової угоди stand-by.

Нагадаємо, нещодавно Рада НБУ порекомендувала уряду активізувати співпрацю з МВФ в рамках програми stand by.

МВФ у 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд доларів.

Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд доларів, але у 2011 році припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на узгоджені з кредитором 30% і для комунального сектору майже на 60%.

У 2011-2012 роках візити місій МВФ в Україну закінчувалися провалом переговорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!