Україна не відкликатиме заявку на перегляд тарифів у рамках СОТ

Середа, 5 грудня 2012, 11:51

Україна не має наміру відкликати заявку про перегляд тарифів у рамках членства в СОТ і вважає своє рішення обґрунтованим.

Про це повідомили у Мінекономрозвитку у відповідь на запит про реакцію міністерства на заклик членів Ради СОТ з торгівлі товарами відкликати заявку України на перегляд тарифів, передає УНІАН.

Як зазначається в заяві Мінекономрозвитку, Україна зарезервувала за собою право на "модифікацію зв'язаних тарифів, рівні яких будуть визначені в рамках процесу переговорів".

До того ж згідно із заявою, не йдеться про зміну умов вступу і членства України до СОТ.

Реклама:

"Цей крок України є обґрунтованим у правовому полі і не суперечить жодним правилам СОТ, що власне робить неможливим застосування будь-яких санкцій щодо України", - сказано в заяві Мінекономрозвитку.

Міністерство стверджує, що відповідно до норм СОТ Україна ставить за мету реалізувати свої наміри за допомогою переговорів і консультацій у двосторонньому форматі з урахуванням специфічних інтересів і компенсацій країнам - членам СОТ.

На думку спеціалістів міністерства, результат переговорів не вплине на всю систему СОТ щодо встановлення нових параметрів світової торгівлі найближчими роками, оскільки частка України в світовій торгівлі залишається незначною.

Як повідомлялося, держави - члени Світової організації торгівлі закликають Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних зобов'язань.

Нагадаємо, нещодавно Азаров заявив, що уряд веде переговори з СОТ щодо збільшення захисту вітчизняного ринку, незважаючи на критику з боку імпортерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: