"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії взялися за витрати чиновників

Вівторок, 4 грудня 2012, 20:18

Президент РФ Володимир Путін підписав закон "Про контроль за відповідністю витрат осіб, що заміщають державні посади, та інших осіб їх доходам".

Про це передають "Ведомости" з посиланням на сайт Кремля.

Згідно з повідомленням, проект закону в березні анонсував тодішній президент Дмитро Медведєв. У першому читанні Держдума схвалила документ влітку, проте потім його прийняття затяглося - у другому читанні нижня палата прийняла його тільки в жовтні. В кінці листопада документ був остаточно схвалений Держдумою і Радою федерації.

"Механізм контролю за витратами чиновників буде наступним: президент визначить федеральний орган, покликаний стежити за витратами осіб, що заміщають державні посади федерального рівня, наглядати за іншими держслужбовцями буде "державний орган з профілактики корупційних правопорушень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як повідомляється, в регіонах "контролера" визначать законодавці, а в ЦБ і держкорпорації такою роботою будуть займатися уповноважені підрозділи.

"Органи і посадові особи, відповідальні за профілактику корупції, будуть зобов'язані проводити аналіз декларацій чиновників. Що це за органи, будуть визначати підзаконними актами президент і губернатори", - говориться в документі.

Перший раз доходи та витрати чиновників будуть перевірені на початку 2013 року. В ході деклараційної компанії 2013 чиновники повинні будуть відзвітувати за витрати 2012 року. У разі, якщо витрати чиновника, його дружини та неповнолітніх дітей за 2012 перевищать доходи чиновника і дружини за 2010-2012 роки, то контрольний орган, перевіряючий декларації чиновника, може звернутися в прокуратуру для перевірки цього факту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: