"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Ахметова перерахувала "Нафтогазу" сотні мільйонів

Вівторок, 4 грудня 2012, 11:41

ПАТ "Київенерго" перерахувало "Нафтогазу" ще 715,1 млн гривень заборгованості за газ, спожитий при виробництві теплової енергії для потреб населення.

Про це йдеться у повідомленні "Київенерго", передає "Інтерфакс-Ураїна".

За даними компанії, погашення частини боргу відбулося після надходження 30 листопада на її рахунок коштів від Київської міськдержадміністрації для компенсації різниці між собівартістю виробництва теплоенергії та чинними тарифами на тепло для населення столиці.

У свою чергу, міськдержадміністрація отримала їх у якості субвенції з держбюджету.

Реклама:

Таким чином, на 3 грудня заборгованість компанії за газ, поставлений для виробництва теплової енергії, зменшилася до 328,1 млн гривень.

В той же час заборгованість міста перед "Київенерго" в частині компенсації різниці в тарифах знизилася до 911 млн гривень.

Як повідомлялося, "Київенерго" з кінця липня 2012 року перерахувало "Нафтогазу" заборгованості за спожитий газ для потреб населення в загальному обсязі 2,962 млрд гривень.

Як нещодавно заявили у Асоціації міст України, НАК "Нафтогаз України", використовуючи своє монопольне становище, безпідставно зупиняє постачання газу для потреб населення.

Нагадаємо, енергохолдинг "ДТЕК" Ріната Ахметова володіє 72,33% акцій "Київенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: