"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" купив нові "вишки Бойка"

Понеділок, 3 грудня 2012, 20:44

"Нафтогаз України" та сінгапурська компанія Keppel FELS Limited підписали договір про постачання двох напівпогружних плавучих морських бурових установок.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

Як зазначається у повідомленні, ціна договору становить 1,226 млрд доларів. Договір набере чинності після виконання сторонами погоджених умов.

Відповідно до умов договору, напівпогружна морська бурова установка повинна бути новою, укомплектованою усім необхідним обладнанням, та мати змогу бурити свердловини глибиною не менше 9000 м на глибинах моря до 1000 м.

Реклама:

За даними геологічних досліджень, основні запаси вуглеводневої сировини Чорноморського басейну знаходяться саме на глибині від 120 м до 1000 м.

На середніх глибинах моря першочерговими об’єктами для освоєння за допомогою напівпогружних платформ є ділянка Палласа (глибина моря 450-850 м), а для геологічного вивчення - акваторія Прикерченського шельфу, ділянки Скіфська та Фороська.

"Прогнозні запаси вільного газу в межах ділянки Палласа складають близько 120 млрд куб.м. газу (українська частина - 86 млрд куб.м), розчиненого газу - 8,6 млрд куб.м (у тому числі українська частина - 8,2 млрд куб.м), нафти і газового конденсату - 70 млн тонн (українська частина - понад 45 млн тонн)", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Як відомо, у вересні 2012 року компанія "Нафтогаз України" оголосила відкритий конкурс на поставку напівпогружних бурових установок та розіслала офіційні запрошення на участь у ньому 11 міжнародним та чотирьом українським компаніям, ще п’ять міжнародних компаній самостійно звернулися до "Нафтогаз України" з метою отримання конкурсної документації.

16 листопада переможцем процедури закупівлі було визнано компанію Keppel FELS Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: