Чверть жителів ЄС опинилися на межі бідності

Понеділок, 3 грудня 2012, 15:38

Майже чверть громадян Євросоюзу опинилися в 2011 році впритул до межі бідності.

Про це йдеться в доповіді статистичного агентства ЄС - Євростату, передає ІТАР-ТАСС.

"119,6 млн чоловік, що складає 24,2% від усього населення 27 країн Євросоюзу перебувають на межі крайньої бідності", - наголошується в доповіді агентства.

За даними на 2010 рік ця цифра становила 23,4%.

Реклама:

Згідно з повідомленням, найбіднішою країною ЄС визнана Болгарія, де, за європейськими нормами, за межею бідності і впритул біля цієї межі виявилися 49% населення, друге місце розділили Румунія і Латвія - по 40%, на третьому місці Греція - 31%. Найбільш благополучними виявилися Чехія - 15%, Швеція і Нідерланди - 16%, Австрія і Люксембург - 17%.

Методика розрахунку Євростату заснована на аналізі трьох комплексних параметрів. По-перше, це рівень реального доходу з урахуванням соціальних виплат і компенсацій. По друге, оцінка можливості кожної родини самостійно оплачувати мінімальний для виживання обсяг матеріальних благ в зоні свого проживання, включаючи їжу, оплату житла, електрики та опалення. Третім фактором є доступ до ринку праці, який сильно відрізняється в різних регіонах Європи.

"Крім європейської економічної та фінансової кризи, значну роль у підвищенні рівня бідності грають "нові європейці" - вихідці з Африки та країн Близького Сходу, які до останніх років в масовому порядку отримували європейське громадянство, залишаючись мінімально інтегрованими в європейське суспільство і економічну систему країн ЄС", - йдеться в доповіді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!