ООН готує нові правила управління інтернетом

Понеділок, 3 грудня 2012, 12:13

Телекомунікаційне агентство ООН відкриває міжнародну конференцію, на якій планується розглянути нову редакцію правил роботи мереж зв'язку.

Серед інших питань планується розглянути і новий пакет пропозицій, пов'язаних з управлінням інтернетом, пише CyberSecurity.

За даними видання, ряд країн, що беруть участь у конференції, мають намір наполягати на передачі повноважень управління доменною системою в мережі від американської ICANN на користь Міжнародного союзу електрозв'язку.

Існує два основних аргументи країн, які наполягають на оонівській моделі.

Реклама:

По-перше, зараз доменна система інтернету фактично управляється американською ICANN, а вона, в свою чергу, фактично залежить від американського Міністерства торгівлі.

А по-друге, ряд країн просять передати управління ООН, щоб отримати повноваження на суверенне управління власними національними доменними зонами.

Щодо останнього, міжнародні експерти кажуть, що таким чином країни з репресивними режимами хочуть легітимізувати своє бажання постійних інтернет-блокувань з різних причин.

Крім того, з організаційної точки зору фахівці говорять, що ООН і її телекомунікаційний підрозділ - це занадто застаріла і неповоротка організація, щоб керувати динамічним доменним простором.

Як повідомлялося, нещодавно Google запустила спецсайт Take Action, на якому збирає підписи на підтримку вільного і відкритого інтернету та розповідає про негативні наслідки держрегулювання інтернету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: