НБУ відновив купівлю валюти

Понеділок, 3 грудня 2012, 11:22

Валютний ринок України стабілізується.

Про це заявив керiвник групи радникiв голови Нацбанку Валерiй Литвицький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уже кiлька днiв Нацбанк не лише продає валюту, а й купує", – сказав він.

"Ми довели, що в нас справи та слова не розходяться. На користь цього свiдчать стабiлiзацiя курсу останнiми днями та повернення тенденцiї, коли нашi iнтервенцiї спрямованi в обидва боки – i на купiвлю, i на продаж", – сказав Литвицький.

Реклама:

За його словами, центральний банк i пiсля виборiв продовжує заспокоювати хвилi на ринку, спричиненi спекулятивними дiями.

"Ми розраховуємо, що законодавчий сервiс буде своєчасним, виваженим i таким, що полегшує, а не обтяжує нашу роботу зi стабiлiзацiї ситуацiї. Гадаю, що люди, якi ухвалюють полiтичнi рiшення, усвiдомлюють мультиплiкативнi наслiдки таких хвиль на валютних ринках", - заявив Литвицький.

Як повідомлялося, Верховна рада 4 грудня може ухвалити закон про 10% валютний податок.

Нещодавно депутат від Партії регіонів, член Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Василь Горбаль також заявив, що законопроект про 15% податок на продаж валюти може розглянути парламент ще цього скликання.

Нагадаємо, законопроект про введення 15% збору був зареєстрований у Верховній раді 19 листопада.

Однак 20 листопада ВР відклала його розгляд на невизначений термін, оскільки його автор народний депутат Віталій Хомутинник відкликав законопроект.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!