"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Porsche вдалося уникнути мільярдного штрафу

Субота, 29 грудня 2012, 20:45

Апеляційний суд Нью-Йорка відхилив позов низки хедж-фондів до німецького автомобілебудівного холдингу Porsche на мільярд доларів.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на The New York Times.

Згідно з рішенням суду, справа взагалі не повинна розглядатися в штаті, оскільки зв’язку з предметом позову і територією розгляду немає.

"26 хедж-фондів подали до суду на Porsche через колосальні збитки, яких вони зазнали на торгівлі акціями Volkswagen в 2008 році", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Протягом кількох років фонди робили ставку на те, що Porsche перестала купувати папери Volkswagen і, відповідно, грали на зниженні цих акцій. Однак у жовтні 2008 року з’ясувалося, що весь цей час Porsche таємно скуповував акції автомобільної корпорації і довів їх частку до 75%.

Після відповідного оголошення, акції VW різко злетіли в ціні, а інвестори були змушені фіксувати збитки на рівні сотень мільйонів доларів. Тепер ж фонди, зокрема такі великі як Elliot Associates, Viking Global Equities і Glenview Capital Partners, звинувачують Porsche в тому, що компанія свідомо дезінформувала інвесторів.

У грудні 2010 року федеральний суддя в Манхеттені вже відмовився розглядати даний позов та послався на рішення Верховного суду США від 2010 року, який обмежив можливості акціонерів подавати позовні заяви на іноземні компанії.

Тоді хедж-фонди звернулися до суду штату і зуміли досягти успіху минулого літа. Окрім того, вони намагаються судитися з Porsche в Німеччині. Там, однак, їхні шанси на успіх, на думку видання, виглядають менш імовірними, особливо в зв’язку з останнім рішенням Нью-Йоркського суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: